torstai 27. helmikuuta 2014

Esiintymismatka Tarttoon 21.–23.2.2014


Vasemmalta: Ruusa, Julia, Kira ja Nasa.

Neljä ylimmän erikoiskoulutusluokan oppilasta, Nasa Abibo Baptista Baldè, Kira Hilli, Julia Holmèn ja Ruusa Vuori vierailivat esiintyjinä 21.2.-23.2.2014 opiston tarttolaisen ystävyyskoulun Ida Dance Schoolin 20-vuotisjuhlassa. Matkanjohtajana toimi opiston rehtori Leila Sillantaka. Koulujen välinen ystävyyskoulutoiminta on käynnistynyt jo vuonna 1995. Vierailuja on tehty puolin ja toisin melko tiheään, joten kokemusta asioiden hoidosta on karttunut ja hienosti toimivat tämänkin matkan järjestelyt.

Kauan ja hartaasti odottamamme matka pääsi alkamaan perjantaiaamuna 21.2. laivan lähtiessä kohti Tallinnaa. Pikaisen lounaan jälkeen jatkoimme sitten autolla Tallinnasta kohti Tarttoa. Parin sadan kilometrin ajomatka tihkusateessa ja loputtomien tasaisten peltoaukeiden halki oli pitkä ja puuduttava, mutta vaivan arvoinen.

Tartossa meidät majoitettiin tanssivien tarttolaisten nuorten perheisiin, jotka mielestämme olivat aivan ihania. Vastaanotto oli lämmin ja huolenpito ylenpalttista. 

Lauantaiaamuna olivat näyttämöharjoituksemme Vanemuine-teatterin konserttisalin lavalla, joka on todella iso.  Ammattitaitoisen teknisen henkilökunnan ansioista kaikki kahdeksan numeroamme saatiin harjoitelluiksi ja tekniikaltaan valmiiksi 45 minuutissa. 


Muina vieraina konserttiin osallistui oppilaita Tallinnan ja Riian balettikouluista, Oslo ballethoegskolenista ja Genoa Russian ballet Collegesta. Ida Dance Schoolin oppilaat olivat kaikki mukana ja myös joitakin koulun entisiä, nyt jo ammatissa toimivia oppilaita oli saapunut esiintymään juhlaan. Muista vierailijoista näimme osan heidän näyttämöharjoituksissaan ja loput pukuhuoneemme edustalla sijaitsevasta isosta monitorista.

Osuutemme konsertista sujui mukavasti. Kahdeksansataapäinen täysi sali yleisöä eli mukana ja palkitsi esiintyjät runsain aplodein, tarttolaiset tietenkin kaikkien anteliaimmin. Paljon ammattiväkeä oli saapunut katsomaan näytöstä myös Tallinnasta.  Kukin meistä esitti kaksi numeroa, yhden klassisen variaation ja yhden neoklassisen soolon. Järjestäjät ja isäntäperheemme palkitsivat esityksemme kukin ja lahjoin. Näytöksen jälkeen osallistuimme vielä jälkitilaisuuteen teatterin yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa. Pienet ja suuret tanssijat tuhosivat halulla tarjotut voileivät ja jättimäisen balettitossuin koristellun kakun.

Vasemmalta: Ida Dance Schoolin pääopettaja Alla Lilleorg sekä Tallinan Balettikoulun opettajat Tamara Kõrreveski, Marina Volkova ja Ljudmila Kirš.
Sunnuntai-iltana Katajanokalle palasi väsynyt, mutta kokemuksistaan onnellinen esiintyjäjoukko. Tuntui kuin olisimme olleet poissa kokonaisen viikon emmekä vain pari päivää. Matka oli antoisa ja palkitseva. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti