tiistai 4. helmikuuta 2014

Menestystä Valtakunnallisessa balettikilpailussa!

Kira Hilli: Speaking in Tongues

Neljäs valtakunnallinen balettikilpailu järjestettiin Aleksanterin Teatterissa viime viikonloppuna 1.-2.2.2014. Soolot kilpailivat lauantaina ja ryhmänumerot sunnuntaina. Tunnelma teatterissa oli koko viikonlopun odottavan jännittynyt, niin salintäyden yleisön kuin kilpailijoidenkin keskuudessa.

Tanssiopiston ylimmän erikoiskoulutusluokan oppilas Kira Hilli voitti 1. palkinnon 12–14-vuotiaitten sarjassa. Lisäksi hän sai yleisön suosikin palkinnon. Kira tanssi neoklassisen Speaking in Tongues numeronsa myös kilpailun loppunäytöksessä sunnuntaina. Kiran olivat kilpailuun valmentaneet opiston ylimmän erikoiskoulutusluokan klassisen baletin opettajat Maj-Lis Rajala ja Stanislav Beljajevski.

Kiran Speaking in Tongues palkittiin lisäksi vielä toisessakin sarjassa; numeron koreografi Stanislav Beljajevski voitti tällä numerolla kilpailun koreografiapalkinnon.

Myös molemmat opiston ryhmänumerot palkittiin. Wilma Mehtonen-Laihon koreografia Merten sota, Wilman ja Noora Kuurneen harjoittamana, sijoittui 13–15-vuotiaiden ikäsarjassa kolmannelle sijalle. Myös Anandah Konosen koreografia Tuuterin tyttäret Anandahin ja Maj-Lis Rajalan harjoittamana sai 16–20-vuotiaiden sarjassa määrittelemättömän palkintosijan (sarjan ainoa osallistuja!).

Onnittelut ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!