tiistai 3. maaliskuuta 2015

Onnittelut Nellille!






Opistossa pitkään klassisen baletin opettajana ja koreografina toiminut Nelli Skjrabina-Satama on täyttänyt 70 vuotta. Onnittelemme häntä sydämellisesti.

Nelli opetti klassista balettia opistossa lapsille, nuorille ja aikuisille sekä erikoiskoulutusluokille vuosina 1985-2012 eli lähes 30 vuoden ajan. Hän on venäläissyntyinen opettaja-koreografi, joka saapui avioliiton tuomana Suomeen ja Helsinkiin vuonna 1978. Tanssikoulutuksensa Nelli on saanut Neuvostoliitossa, Permin koreografisessa koulussa, josta hän valmistui 1968. Tämän jälkeen hän toimi tanssijana Neuvostoliitossa mm. Kazanissa, Minskissä ja Moskovassa. Suomessa Nelli opetti Vaasan baletissa 1985-1988 sekä Helsingin tanssiopistossa vuodet 1985-2012. Oppilastöiden lisäksi hän on koreografioinut Helsingin tanssiopistolle koko illan baletit Prinsessa Ruusunen (1991), Tuhkimo (1994) ja Lumikuningatar (1997) sekä tanssisadun Taikarasia (2004). Lumikuningatar valmistettiin yhteistyöprojektina myös Tanssikoulu Liisa Nojoselle Poriin vuonna 1999.

Oppilaat muistavat Nellin tinkimättömänä ja vaativana opettajana, jolta kuitenkaan ei puuttunut huumorintajua. Tällä hetkellä Nelli viettää leppoisia eläkepäiviä puuhaillen
sheltiekoiransa Lakin kanssa ja hoitaen kesäisin innokkaasti puutarhaa. Nelli lähettää
rakkaat terveiset entisille oppilailleen ja muistuttaa, että tunnilla pitää tehdä töitä ”kuolemaan asti”, kuten hänen vakiosanontansa kuului..




2 kommenttia:

  1. Sydämelliset onnittelut Nelli -suuren synymäpäiväsi johdosta. Perässä tullaan, 50 vuotta jo täynnä. Kunnioittavin terveisin: TIina Borgstén

    VastaaPoista