tiistai 5. elokuuta 2014

Haku uudelle erikoiskoulutusluokalle 16.-23.8.2014


10–12-vuotiaitten erikoiskoulutusluokka "Silmut"


Helsingin tanssiopisto aloittaa syksyllä 2014 uuden erikoiskoulutusluokan vuonna 2005–2007 syntyneille nuorille (7-9-vuotiaille). 

Oppilaat tälle luokalle valitaan 16.8.-23.8. Kasarmitorin studiossa (Kasarmikatu 19, torin puoli) järjestettävien näytteiden perusteella. Ennakkoilmoittautuminen on välttämätön ryhmäjaon takia.


NÄYTETILAISUUDESTA:

Pyrkijät on jaettu noin 10 lapsen ryhmiksi. Näytteessä käydään läpi helpossa muodossa tanssin laajan opetuksen kannalta tärkeitä seikkoja (mm. musikaalisuus, voima, rakenne, notkeus, luovuus).

Varusteet:

  • pelkkä tanssipuku (ei kokopukuja, T-paitoja eikä trikoita)
  • paljaat jalat
  • pitkät hiukset kiinni sidottuina

Näyte kestää noin 60 minuuttia ja muistuttaa tavallista tanssituntia ja jokainen lapsi selviää siitä leikiten. Sitä siis ei tarvitse jännittää - itse asiassa siellä on ollut aina aika hauskaa! 

 -----------------------

Opetusaineina uudella luokalla ovat ensimmäisenä vuonna klassinen baletti kahdesti viikossa (ti+la), ja nykytanssi (to) sekä ohjelmiston harjoittelu (repertuaari) kerran viikossa (la) . Klassista balettia luokalle tulee opettamaan Noora Kuurne, joka on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta vuonna 2011 ja kuulunut opiston opettajakuntaan valmistumisestaan lähtien. Noora alkaa syksystä on suorittaa jatko-opintoja taideyliopistossa Helsingissä  päämääränään tanssitaiteen maisterius. Nykytanssia opettaa Tiia  Hämäläinen, joka on vuodesta 2003  alkaen kuulunut opiston opettajiin. Tiia on valmistunut tanssinopettajaksi Pohjois-Savon ammattikorkeakoulusta vuonna 2003 ja tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2005

Aikaisemmat tanssin varhais- tai perusopinnot ovat suositeltavia. Uudella luokalla oppitunnit ovat ensimmäisenä vuonna kolmena päivänä viikossa (ti-ilta, to-ilta ja la-aamu) keskustan toimitiloissa. Uutta luokkaa tulevat opettamaan klassisessa baletissa Noora Kuurne ja nykytanssissa Tiia Hämäläinen.

Erikoiskoulutuksen jatkoluokille voi myös hakea. Pyrkijällä tulee olla suoritettuja klassisen baletin opintoja siten, että hän pystyy etenemään luokan mukana.

Lukuvuonna 2014–2015 erikoiskoulutusluokkien ikäryhmät ovat:
7-9-vuotiaiden luokka, alkaa elokuussa 2014, haku 16.–23.8.2014
10–12-vuotiaat, luokka toiminut kolme vuotta, tunnit neljänä päivänä viikossa
13–15-vuotiaat., luokka toiminut kuusi vuotta, tunnit viitenä päivänä viikossa
15–18-vuotiaat, luokka toiminut yhdeksän vuotta, tunnit kuutena päivänä viikossa

Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset: ma-to  klo 8.30–12.30 puh. 0400-512059/ rehtori Leila Sillantaka.

Myös Maria Baranova on opiston ek-luokkien oppilas.
Nykyisin hän tanssii solistina Suomen Kansallisbaletissa.


TAUSTAA
Helsingin tanssiopisto aloitti vuonna 1974 tanssista innostuneiden, liikunnallisesti lahjakkaiden lasten ja nuorten erikoiskoulutuksen. Varsin moni koulutuksen läpikäynyt on jatkanut opiskeluaan alan korkeakouluissa tai sijoittunut suoraan tanssijan ammattiin.

Opetus on luokkamuotoista ja noudattaa tanssin perusopetuksen laajinta opetussuunnitelmaa antaen valmiudet ammatillisiin jatko-opintoihin. Kuusi ensimmäistä vuotta tanssiteknisenä pääaineena on klassinen baletti ja täydentävänä pääaineena nykytanssi, myöhemmin voi valita myös nykytanssipainotteisen ohjelman. Lisäksi koulutukseen kuuluu muita tanssitekniikoita, kuten esim. karakteritanssi, steppi, afro, oheistietous sekä oleellisena osana esiintymiskoulutus. Oppitunnit ovat neljänä ensimmäisenä vuonna kolmena – neljänä päivänä viikossa, tämän jälkeen pääsääntöisesti viitenä ja myöhemmin kuutena päivänä viikossa. Kesäleirit kuuluvat myös ohjelmaan, opettajina vierailijoita kotimaasta ja ulkomailta, samoin lukuisat matkat maamme eri tanssitapahtumiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti