sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Tanssioppilaitosten NykytanssiPaletti 2013


 Marianne Rouhiaisen aikuisoppilaat esityksessä ”Kivi”.

Viime lauantaina 23.11.2013 tanssittiin jo kolmatta kertaa Tanssioppilaitosten NykytanssiPaletti Kansallisoopperan Alminsalissa. Uuden tanssin tapahtumassa esiintyivät tanssioppilaitokset eri puolilta Suomea moderni-, nyky- ja jazztanssinumeroillaan.

Kavalkadiin pyrki yhteensä 58 tanssinumeroa, joista Suomen Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve yhdessä asiantuntijaraadin kanssa oli valinnut mukaan 20 koreografiaa. Illan aikana lavalla nähtiin yhteensä 250 tanssijaa eri puolilta Suomea, ja esitysliput myytiin hetkessä loppuun. Helsingin Tanssiopistosta mukana olivat Marianne Rouhiaisen koskettavasti tanssineet ja upeasti opistoa edustaneet aikuisoppilaat nykytanssiteoksella Kivi.

Näin kirjoittavat opiston edustajat itse illasta:

”Meille tanssijoille NykytanssiPaletti ilta oli aivan erityinen, alkaen ensi hetkestä, jolloin melkein koko ryhmä jäi jumiin hissiin! Siinä me olimme; kerrosten välillä 12 henkilöä tiiviissä tilassa, hengittäen yhteistä happea lähellä toisiaan. Katseita, kontaktia, yhteistä hätää ja helpotusta... Siitä etenevä ilta keriytyi kokemuksista kauniisti yhteen, kun tanssijat lämmittelivät, geelasivat toistensa hiuksia, lainasivat meikkejä ja housuja, jakoivat eväitään, katseita, kosketuksia ja tilaa sekä tasasivat jännitystään.

Väliajan alettua tanssijat pääsivät lavalle odottamaan oman esityksen alkamista ja tanssin jakamista yleisölle. Jännitys oli varmasti kaikilla korkeimmillaan juuri pari minuuttia ennen esityksen alkua. Kun esirippu vedettiin syrjään, täyttyi hetki hetkestä, liike hengityksestä, tila tunteesta. Ajatuksiin ei mahtunut mitään muuta, vaan kaikki.

Osa tanssijoista oli ensimmäistä kertaa Alminsalin näyttämöllä, ja osalla oli kokemusta kehomuistissaan viime vuoden NykytanssiPaletin esityksestä. Esiintyessä pystyi kuitenkin keskittymään vain tanssiin ja sulkemaan kaiken muun ulkopuolelle. Näin mukavassa tanssiryhmässä tanssijat tsemppaavat toisiaan, ja lavalla saa rauhaa muista tanssijoista.

Alminsalin lavalla tunnelma oli ainutlaatuinen, niin täyteläinen, kuin voisi tehdä mitä vaan. Esityksen aikana ja viimeistään aplodeista välittyi, että kosketimme yleisöä. Monille meistä juuri tämä sanaton vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on parasta mitä tiedämme. Hieno ilta, hieno kokemus!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti