tiistai 25. maaliskuuta 2014

Helsingin tanssiopiston Kira Hilli sijoittui Falunin Pohjoismaiden ja Baltian balettikilpailussa (NBCC) 2014

Kira Hilli tanssi variaation baletista Esmeralda.
(Kuva: Stanislav Beljajevski)





Opiston ylimmän erikoiskoulutusluokan oppilaat Nasa Abibo Baptista Baldé, Kira Hilli, Julia Holmèn, Tiia Tikkala, Ruusa Vuori ja Anna Westerholm osallistuivat 20.–22.3.2014 Ruotsin Falunissa järjestettyyn Pohjois- ja Baltian maiden balettikilpailun 14–16-vuotiaitten juniorisarjaan opiston klassisen baletin opettajan Jane Spackmanin johdolla. Anna tosin vain katsojan ominaisuudessa, sillä harmillinen jalan nivelpussin vamma juuri ennen lähtöä esti häneltä aktiivisen osallistumisen kilpailuun.


Matka Faluniin oli pitkä ja se tehtiin lentäen ja junalla. Onni hymyili sentään Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun tytöt saivat luvan ottaa tutupussinsa koneeseen käsimatkatavarana.

Falun Folkets hus -teatterissa järjestettyyn kilpailuun osallistui tällä kertaa 36 nuorta tanssijaa, junioreita ja senioreita lähes saman verran.

Parin päivän harjoitusten jälkeen päästiin perjantai-iltana semifinaaleihin, jotka tanssittiin kahdessa erässä. Kukin juniorikilpailija esitti kaksi klassista variaatiota tai pas de deux’n, ja seniorit yhden klassisen variaation tai pas de deux’n sekä toisena numerona nykytanssisoolon.

Kaikki opiston tytöt onnistuivat suorituksissaan hyvin pystyen kilpailujännityksestä huolimatta yltämään siihen asti, mihin harjoituksissa tähän mennessä on edetty, jotkut jopa hieman ylikin. Kilpailu oli tänä vuonna erittäin korkeatasoinen ja Suomen 14 kilpailijasta tiensä finaaliin selvitti vain kaksi, Helsingin tanssiopiston 14-vuotias Kira Hilli ja Kansallisoopperan balettioppilaitoksen 17-vuotias Sara Antikainen.
Palkitut tanssijat vasemmalta: senioreitten 2. ja 3. sijat: Syvert-Lorenz Garcia ja Evgeniya Gonzalez sekä junioreiden 2. sija: Kira Hilli.

Lauantai-illan finaali antoi tulokseksi Sara Antikaiselle juniorien kullan ja Kira Hillille junioreiden hopean. Lisäksi Kira valittiin ainoana juniorina edustamaan pohjoismaita Grassen kansainväliseen kilpailuun, joka järjestetään Ranskassa lokakuussa 2014.

Kira tanssi Falunissa ensimmäisellä kierroksella variaation baletista Esmeralda ja toisella kierroksella Gamzattin variaation baletista Bajadeeri. Tytöt oli valmentanut kilpailuun opiston ylimmän luokan klassisen baletin opettaja Maj-Lis Rajala.

Kiitos Nasalle, Ruusalle, Kiralle, Tiialle, Julialle ja Annalle!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti