maanantai 20. tammikuuta 2014

Ida Tantsukool täyttää 20 vuotta!


Kira Hilli


Ystävyyskoulumme Ida Tantsukool Tartosta täyttää 20 vuotta ja heidän juhlanäytöksensä järjestetään Tartossa 22.2.2014. Helsingin tanssiopiston nuoret erikoiskoulutusluokan oppilaat Nasa Abibo Baptista Balde, Kira Hilli, Julia Holmèn ja Ruusa Vuori ovat mukana juhlanäytöksessä edustamassa tanssiopistoa.

Ida tantsukool on pieni ja korkeatasoinen, klassiseen opetukseen keskittyvä koulu viehättävässä 30 000 asukkaan historiallisessa Tartossa, joka sijaitsee 180 kilomerin päässä Viron pääkaupungista Tallinasta. Koulu perustettiin vuonna 1994 Viron juuri itsenäistyttyä. Nimellä Ida kunnioitetaan Viron baletin Grand Old Ladya Ida Urbelia. Koulussa on tällä hetkellä noin 50 iältään 4-18-vuotiasta oppilasta. Koulun pääopettaja on Alla Lilleorg ja sen johtajana toimii näyttelijä Tiit Lilleorg.

Koulujen edustajat tutustuivat toisiin Dance and the Child international- konferenssissa Kuopiossa kesällä 1994 ja ystävyystoiminta koulujen välillä alkoi vuonna 1995. On vierailtu esiintymässä puolin ja toisin ja myös vaihdettu ohjelmistoa. Vierailut on ollut mahdollista toteuttaa, koska perheet Virossa ja Suomessa ovat ojentaneet auttavan kätensä ja majoittaneet esiintyjät omiin koteihins.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti