keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Pro Dance yhdistyksen 40 -vuotisjuhlagaala sunnuntaina 12.2.

Pro Dance yhdistys juhlisti 40-vuotista taivaltaan sunnuntaina 12.2. Aleksanterin teatterissa järjestetyllä gaalanäytöksellä, jossa mukana oli myös opiston esityksiä.

Viimeistä sijaa myöden täysi teatteri sai nauttia värikkäästä tanssikoosteesta, jossa mukana olivat mm. Maria Baranova ja Michael Krcmar, Tiina Myllymäki ja Nicholas Ziegler, Petia Ilieva ja Jani Talo, Anandah Kononen, Jarkko Niininen ja Samuli Poutanen, Johanna Nuutinen ja Jarkko Lehmus, Linda Haakana, Titta Karhunen, Virve Olsson, Milla Eloranta, Mai Komori, Maki Nakagawa, Terhi Räsänen, Yusuke Hikichi, Ville Mäki, Eemu Äikiö, Piergiorgio Regasso.

Kuvassa: Tiina Myllymäki partnerina Nicholas Ziegler. Kuva: Sakari Reitamo

Erityisesti Seija Silfverbergin tilaisuuteen harjoittama parodia George Gén aikaisesta Joutsenlammesta Anandah Konosen, Jarkko Niinisen ja Samuli Poutasen esittämänä otettiin vastaan valtavin suosionosoituksin. Myös Helsingin Sanomat oli sunnuntaina numerossaan huomioinut tämän esityksen suurehkolla artikkelilla.

Illan kirkkaimpina tähtinä loistivat opiston ek-luokkien kasvatit Tiina Myllymäki ja Maria Baranova. Tiinan ja Nicholas Zieglerin kaksintanssi Scheherazadesta tarjosi upean liikkeen orgaanisen jatkumon ja Maria ja Michael osoittivat huikeaa teknistä briljanssia kaksintanssissaan Don Quijoten 3. näytöksestä. 

Pro Dance-yhdistys kerää mm. varoja tanssin tukemiseen jakaen stipendejä pääasiassa tanssijoille ja tanssinopiskelijoille. Kuluneiden vuosien aikana stipendeinä on jaettu jo yli 200 000 euroa. Tämänkertaisten kannustusstipendien saajien joukossa olivat opiston ylimmän ek-luokan oppilaat Ruusa Vuori ja Anna Westerholm. Opiston klassisen baletin opettaja Maj-Lis Rajala nimettiin tilaisuudessa yhdessä Heikki Värtsin kanssa yhdistyksen kunniajäseneksi.

-Leila

2 kommenttia:

  1. mulla ois muutama kysymys ja ois kiva jos voisit vastata ihan tähän blogiin vaikka vaan ja vähän avartaa mun mieltä :)

    onko opetuksen taso korkea helsingin tanssiopistossa, näkyykö se esim joulu- ja kevätnäytöksissä?

    onko vuoden aikana muita näytöksiä?

    ovatko oppilaat ryhmissä suurin piirtein samantasoisia?

    kuinka isoja ryhmät ovat?

    VastaaPoista
  2. Moi! Kiitos kysymyksistäsi,
    Joulu ja kevätjuhlissa pääsevät esiintymään kaikenikäiset ja tasoiset ryhmät alkeista jatkotasoon.

    Vuodessa meillä on 2 laajan koulutuksen (erikoiskoulutus) näytöstä, sekä useampi kevät ja joulunäytös. Viime vuonna järjestimme ensimmäistä kertaa myös aikuisryhmille oman näytöksen, ja toteutamme sen myös tänä vuonna. Lisää näytöksistä voit lukea sivuiltamme: http://www.helsingintanssiopisto.fi/index.php?sivu=info&alaotsikko=oppilasnaytokset

    Ryhmien koko vaihtelee ilmoittautujamäärän mukaan. Opetus on vuosittain etenevää. Opettaja antaa oppilailleen tason seuraavaksi kaudeksi. Oppilas saattaa kuitenkin opiskella jollakin tasolla useamman vuoden. Opettaja voi myös kauden aikana tarkistaa oppilaan tasoa ja siirtää hänet sopivalle tunnille. Lisää tasoista voit lukea täältä: http://www.helsingintanssiopisto.fi/index.php?sivu=tuntivaihtoehdot

    Toivottavasti näistä vastauksista oli sinulle apua!
    -Johanna/hto

    VastaaPoista