keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Terveiset Tartton esiintymismatkalta!

ESIINTYMISMATKA TARTTOON  25.11. -  28.11.
Helsingin tanssiopistolla on ollut vuodesta 1999 ystävyyskoulu IdaTantsukool Viron Tartossa. Tuosta vuodesta lähtien on esiintymisvierailuja tehty molemmin puolin lahden yli ja yritetty ottaa oppia toisistamme. Tarttolaiset vierailivat viimeksi Helsingissä huhtikuussa 2011.
25.11. -  28.11. vieraili 8 opiston 12- 18 vuotiasta oppilasta Ida tantsukoolin kansainvälisessä
näytöksessä Vanemuine-teatterin konserttisalissa. Huoltojoukoissa olivat opiston rehtori Leila Sillantaka, ex- vararehtori Kirsi Arajärvi sekä isä Pasi Sinisalo. 
 Ylimmän erikoiskoulutusluokat tytöt: Roosa, Julia, Pilvi, Pinja, Kati, Venla, Ruusa ja Oona. Kuva: Leila Sillantaka
esiintyjiä lämmittelemässä lavalla esitystä varten. Mukana mm. Riian ja Tallinnan balettikoulut ja opiston tytöt. 
Kuva: Leila Sillantaka 
Paikallisten tanssijoiden ohella esiintyi meidän lisäksemme oppilaita Riikan ja Tallinnan balettikouluista. Näytös oli voimakkaasti painottunut klassiseen balettiin. joten meidän nykytanssi- ja neoklassiset numeromme tulivat esille edukseen ja harvinaisena herkkuna paikalliselle salin täydelle yleisölle. Emme kuitenkaan olleet pekkaa pahempia, sillä myös meillä oli näyttämöllä sekä klassisia variaatioita että klassinen ryhmänumero.  Jännitimme hieman, kulkevatko laivat jo paluupäivänämme maanantaina, sillä sunnuntaina oli monia vuoroja myrskyn takia peruttu. Tuuli oli onneksi kuitenkin jo hieman laantunut ja pystyimme nauttimaan seisovan pöydän antimista sekä pääsimme onnellisesti Suomeen välttäen kaikkein hurjimman keinumisen.
 Ylimmän luokan esitys "Wave" nähtiin myös Tarttossa, Kuva: Heini Tuoresmäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti