tiistai 16. elokuuta 2011

Esittelyssä: taiturimaiset flamencokitaristimme!

Tanssiopistomme tarjoaa Flamencon harrastajille myös säestettyjä tunteja alkaen tasosta alkeet 2. 
Lue lisää taiturimaisista säestäjistämme. Joonas Wideniuksen soittotaitoja on kuvailtu mm. näin:
”Widenius hallitsee flamencokitaran tekniikat ja tyylit niin hyvin kuin se näillä leveysasteilla on mahdollista.” T.V., Kaleva
Flamencokitaristi Joonas Widenius, Kuva: Jussi Tuokkola

Joonas Widenius (s.1980, Tornio) on suomalainen flamencokitaristi. Hän aloitti kitaraopintonsa alle kouluikäisenä soittaen yhtäaikaisesti sähköistä sekä akustista instrumenttia, kunnes 90-luvun lopulla soitin valikoitui täysin akustiseksi. Klassisen kitaran ammattitutkinnon hän suoritti Oulun AMK:ssa.
Opettajina ovat toimineet muun muassa espanjalaiset Salva del Real, Juan Suaréz ”Cano”, Bolita ja Jorge Sanchéz sekä suomalaiset Jouni Elgland, Ilkka Virta sekä Jorma Styng.
Monenlaisen musiikkikulttuurin muovaama kitaristi soittaa ja säveltää musiikkia, jonka lähtökohtana on vilpittömyys ja avoimuus. Se ottaa vaikutteita kaikkialta ja elää omaa elämäänsä muuntuen sekä iloiten.

Joonas säestää opettaja Katja Lundenin tunteja, sekä opettaja Laura Rintamäen Senoras- tunteja. 

Toinen taiturimaisista flamencokitaristeistamme on hollantilaissyntyinen, kitaristi, säveltäjä ja musiikinopettaja Ramón Maronier. Ramón on suorittanut flamenco- opintonsa Hollannissa ja Espanjassa. Hän on työskennellyt useiden tunnustettujen flamencotaiteilijoiden, kuten Rafaela Carrascon, Juan Antonio Suárez "Canon", Miguel Povedan, Belén Mayan ja Ángel Rojasin kanssa. Ramón myös tekee aktiivisesti musiikkia suomalaisille tanssikokoonpanoille ja koreografeille.

Ramón säestää Laura Rintamäen flamenco tunteja.
Kuva: Janne Savon

1 kommentti:

  1. Flamencoa olen nähnyt ja kuullut myös tosi-tv:ssä, joten se ei ole harvinaista.

    VastaaPoista