tiistai 12. heinäkuuta 2011

Uusia tuulia ja vanhoja suosikkeja tanssiopiston kaudella 11-12!

Uutuuslajina tanssiopiston kaudella 11-12, FolkJam!

FolkJam on uusi, lennokas ja taatusti tehokas tanssiliikuntamuoto suomalaisilta suomalaisille! FolkJam on uusi riemukas tanssiliikuntamuoto, jonka tavoitteena on kokea tanssin yhteisöllisyys ja ilo. FolkJamin teemoina ovat luonnollisten liikeratojen ja -laatujen hyödyntäminen, tanssin juurevuus ja maanläheisyys ilman pakonomaista puurtamista sekä ennen kaikkea tehdä liikkumisesta hauskaa. FolkJam käyttää monipuolisesti suomalaista liikemateriaalia, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen supisuomalaiseen tyyliin. 

Lajin opettajana toimii Hilppa Herd. Hilppa on opiskellut monipuolisesti eri tanssilajeja ja valmistuu Oulun seudun ammattikorkeakoulusta Tanssinopettajaksi syksyllä 2011 pääaineenaan kansantanssi. Hän on toiminut opettajana ja koreografina ympäri suomea useiden vuosien ajan. FolkJam -tanssiliikuntamuodon parissa Hilppa on toiminut aktiivisesti sekä kehittäjänä että opettajana. 


Katso lisää FolkJamista: http://www.folkjam.fi/


Karakteritanssin opetus käynnistyy jälleen!
 Usean vuoden tauon jälkeen opistossa käynnistyy taas karakteritanssin opetus.
Tunnilla opiskellaan karakteritanssin liikkeitä, tyylejä  ja rytmejä tanko-ja keskilattiasarjojen muodossa sekä opetellaan pieniä tanssikokonaisuuksia.

Karakteritanssi sisältää ulkomaisten kansantanssien näyttämömuotoja ja baletin ohjelmistoon kuuluvia tyyliteltyjä kansantansseja. Se on iloinen ja rytmikäs tanssilaji, joka sopii oivallisesi klassisen baletin kumppaniksi opintoja täydentämään. Alkeistunnilla pääpaino on liikkeisiin tutustumisessa ja tyylien hallinnan saavuttamisessa. Tunnille osallistuminen edellyttää tasoa J1 balettiopinnoissa ja teineillä vähintään  13 vuoden ikää.

Varusteiksi tunnille oppilaat tarvitsevat karakterikengät (miehillä saappaat), tytöt polvipituisen hameen ja istuvan yläosan, miehet istuvat housut/trikoot.

Tsekkaa Karakteritunnit tästä!

Jos tanssinhimo ei anna odottaa kauden alkuun asti: muistathan myös kesätarjonnasta löytyvät elokuun tiivarit!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti