torstai 7. heinäkuuta 2011

Uusi Erikoiskoulutusluokka 7-9 vuotiaille käynnistyy!


Syyskuun alussa aloitamme uuden laajan koulutuksen luokan 7-9-vuotiaille. Oppilaat tälle luokalle valitaan elokuussa järjestettävän näytteen perusteella. Aikaisemmat tanssin varhais- tai perusopinnot ovat suositeltavia. Uudella luokalla oppitunnit ovat ensimmäisenä vuonna kolmena päivänä viikossa (ti,to ja la).  
 Myös Tiina Myllymäki on opiskellut vuodet 1993-2002 opiston ek-luokilla. Sieltä hän siirtyi suoraan Suomen Kansallisbalettiin, jonka solistina hän nykyään tanssii. Kuvassa Tiina partnerinaan Nicholas Ziegler Suomen Kansallisbaletista. Kuva: Sakari Reitamo

Näytetilaisuus uudelle laajan koulutuksen luokalle pidetään  sunnuntaina 28.8. iltapäivällä ja illalla Kasarmitorin studiossa, Kasarmikatu 19. Ennakkoilmoitttautuminen välttämätön ryhmäjaon
takia.

Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut 1.8. alkaen, arkisin klo 8.30 – 12.30 puh. 0400-512059 / Leila Sillantaka.

Laajan koulutuksen jatkoluokille, ikäryhmät 10-12 v. , 13- 15 v. ja 15-18 v. voi myös hakea. Pyrkijällä tulee olla suoritettuja klassisen baletin opintoja siten, että hän pystyy etenemään luokan mukana. Tiedustelut  1.8. alkaen arkisin klo 8.30 – 12.30 puh. 0400-512059 / Leila Sillantaka.

TAUSTAA
Helsingin tanssiopisto aloitti vuonna 1974 tanssista innostuneiden, liikunnallisesti lahjakkaiden lasten ja nuorten erikoiskoulutuksen. Varsin moni koulutuksen läpikäynyt on jatkanut opiskeluaan alan korkeakouluissa tai sijoittunut suoraan ammattiin.

Opetus on luokkamuotoista ja noudattaa tanssin perusopetuksen laajinta opetussuunnitelmaa antaen valmiudet ammatillisiin jatko-opintoihin. Kuusi ensimmäistä vuotta tanssiteknisenä pääaineena on klassinen baletti ja täydentävänä pääaineena nykytanssi, myöhemmin voi valita myös nykytanssipainoitteisen ohjelman. Lisäksi koulutukseen kuuluu muita tanssitekniikoita, kuten esim. karakteritanssi, steppi, afro, oheistietoutta sekä oleellisena osana esiintymiskoulutus. Oppitunnit ovat neljänä ensimmäisenä vuonna kolmena – neljänä päivänä viikossa, tämän jälkeen pääsääntöisesti viitenä ja myöhemmin kuutena päivänä viikossa. Kesäleirit kuuluvat myös ohjelmaan, opettajina vierailijoita kotimaasta ja ulkomailta, samoin lukuisat matkat maamme eri tanssitapahtumiin. 

Riemukasta menoa Tuikkujen erikoiskoulutusluokalla, vuonna 2007

Kaudella 2011-2012 erikoiskoulutuksen luokkia on neljä:
Uusi 7-9-vuotiaiden luokka
10-12-vuotiaiden luokka, toiminut kolme vuotta
13-15-vuotiaiden luokka, toiminut kuusi vuotta
15 -18-vuotiaiden luokka, toiminut yhdeksän vuotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti