maanantai 3. marraskuuta 2014

Kesämuistoja 2014


Helsingin tanssiopiston toiminta on hyvin aktiivista myös kesäisin. Viime kesänä oppilaitamme osallistui useisiin erilaisiin tanssitapahtumiin ja leireille. Muistoja tapahtumista tallentui valokuvina albumeihin ja huikeina kokemuksina tanssijoiden mieliin.

 

TANSSIKATSELMUKSIA

Wilma-Emilia Kuosan ja Wilma Mehtonen-Laihon oppilaita osallistui Show of the year -tapahtumaan, joka tanssittiin lauantaina 3.5. Helsingin Kulttuuritalolla. Molemmilta opettajilta osallistuivat muodostelmaryhmät myös Performing arts SM-kilpailuihin.  SM-kilpailut miteltiin puolestaan 7.- 8.6. Töölön Kisahallissa. Ryhmät edustivat Helsingin tanssiopistoa tapahtumissa hienosti ja oppilaat nauttivat esiintymisen tuomasta jännityksestä.

Wilma-Emilian What time is it? -esityksen tytöt Show of the year -tapahtumassa.
Wilma-Emilian jazz- ja heels-oppilaat kulttuuritalolla 3.5.
Wilman showtanssin jatko-oppilaat valmistautumassa Wave-esitykseen Show of the year -tapahtumassa. Sama esitys osallistui myös Performing arts SM-kilpailuihin.

Tiia Hämäläisen 12–14-vuotiaiden klassisen baletin jatko 1 oppilaat valittiin keväällä Loistefestareilta edustamaan Helsingin tanssiopistoa SottiisiMoves tapahtumaan Tampereelle. Tapahtumaan oli ilmoittautunut yli 200 ryhmää ja yli 2 500 tanssijaa. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Intiasta ja kaikki tanssilajit ovat näyttävästi edustettuina tapahtumassa. Matka oli kaikin puolin ryhmälle onnistunut ja mieleenpainuva kokemus.
  
Tampereella! Aino, Olivia, Sofia, Roosa, Helena, Julia, Agneta, Sani ja Miila.
Harjoitukset puistossa.
Kohta esiinnytään! Esitys meni hienosti, ja positiivista, kannustavaa palautetta tuli niin raadilta kuin yleisöltäkin. Lisäksi saatiin raadilta hyviä neuvoja ja vinkkejä tulevaisuutta varten.


NUORTEN JA TEINIEN KESÄLEIRIT LAPVÄÄRTISSÄ

Tanssiopiston kesäleireilyn Lapväärtissä aloittivat erikoiskoulutusluokkiemme oppilaat. Silmu- ja Hyrräluokkien oppilaat matkasivat leirille, jossa treenaamisen ohella harjoiteltiin tiivisti uutta ohjelmistoa.  Uusia numeroita tullaan näkemään laajan koulutuksen näytöksessä 15.–16.11.2014.

Opettajina Lappväärtin leirillä toimivat Marina Volkova (klassinen baletti), Konstantin Karin (karakteritanssi) ja Marja Koponen (nykytanssi).

Hyrrät ja Silmut opettajineen ja huoltajineen lähtötunnelmissa.
Hyrrätytöt nousevat bussiin.
Silmut Marinan balettitunnilla.

Tanssiopiston muille Lapväärtin kesäleireille kesä- ja elokuussa osallistui jälleen innokkaita nuoria tanssijoita eripuolilta pääkaupunkiseutua, Tampereelta, Jyväskylästä, Turusta, Porvoosta sekä myös maamme rajojen ulkopuolelta.

Molemmilla leireillä valmistettiin koreografiat, jotka tullaan esittämään marraskuussa laajan koulutuksen näytöksissä.

Nykytanssiliikkeitä leiripaikan tunnelmallisella takapihalla.
Elokuun leiriläiset keskittyneinä balettitunnilla.

SAMMATIN TANSSILEIRI 25.7.-2.8.

Sammatissa vietettiin 15. leirikesää tanssien. Klassisen baletin aktiiviharrastajat ja ammattilaiset heittäytyivät tiivisti treenaamiseen ja mukavaan leiritunnelmaan. Tekniikkatuntien lisäksi leiriläiset harjoittelivat ohjelmistoa, osallistuivat kehonhuoltotunneille sekä saivat opetusta myös maskeerauksessa. Sammatin leiri on vuosi vuodelta kasvattanut mielenkiintoa myös ulkomaalaisten tanssijoiden keskuudessa.

Leiri sujui todella hienosti, vaikka viikko oli yksi kesän kuumimmista. Repertuaariohjelmistona oli Prinsessa Ruusunen, joka esitettiin leirin päätteeksi innokkaasti mukana eläneelle yleisölle. 

Kuva: Susanna Reitamo






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti