keskiviikko 8. lokakuuta 2014

NykytanssiPaletti 2014



Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry ja Suomen Kansallisooppera järjestivät yhteistyössä viime lauantaina 4.10.2014 Alminsalissa NykytanssiPaletti-illan, joka tanssittiin tänä syksynä neljännen kerran. 

Tässä Uuden tanssin tapahtumassa esiintyivät tanssioppilaitokset eri puolelta Suomea. Kavalkadin osallistujat valittiin videokarsinnan avulla ja mukaan pyrki yhteensä 61 tanssinumeroa, joista näytökseen valittiin 27. Esitysliput myytiin hetkessä loppuun ja täpötäysi salillinen yleisöä eli tapahtumaa vahvasti mukana.

Suomen tanssioppilaitosten liitto ry palkitsi näytöksessä turkulaisen Raija Lehmussaaren ”Tanssi elämäntyönä” -palkinnolla hänen ansioistaan Aurinkobaletin perustajana ja taiteellisena johtajana sekä balettikoulu Raija Lehmussaaren perustajana ja opettajana. Tanssikasvattaja-palkinto ojennettiin helsinkiläiselle Liisa Palinille tunnustuksena pitkästä ja ansiokkaasta pedagogisesta työstä.


Ohjelma koostui nyky- ja jazztanssinumeroista, ja näyttämöllä nähtiin yli 300 tanssijaa. Helsingin tanssiopistoa edustivat Hyrrien erikoiskoulutusluokan pojat valmistamallaan koreografialla Dolina. Pojat onnistuivat suorituksessaan upeasti. Voisi oikeastaan todeta, että he ylittivät itsensä ja koreografia nousi aivan uudelle tasolle.
Sampo Lavonen, Jiro Tanabe ja Emilion Wessman koreografiassaan Dolina.


Illan päätösnumerona nähtiin niin ikään tanssiopiston esitys Falling smoke. Tämän humoristisen, Mozartin musiikkiin kepeästi ja taidokkaasti tanssitun teoksen on koreografioinut Marianne Rouhiainen edistyneille nykytanssin oppilailleen.
Pirjo Eskelinen, Elisa Kaivanto, Lotta Kivelä, Peike Korvenmaa ja Sini Peura ovat Falling Smoken ihastuttavat tanssijat

Molemmat koreografiat nousivat edukseen esiin tässä näytöksessä, ja tanssijat heittäytyivät vahvasti koreografioiden tunnelmiin. Kiitos upeille tanssijoillemme!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti