tiistai 13. elokuuta 2013

Terveisiä Lapväärtin tanssileiriltä!



Elokuun 2013 Lapväärtin tanssileirin oppilaat Niina ja Jessica  kirjoittivat leirin aikana päiväkirjaa viikon tapahtumista.  Lapväärtin kansanopisto, jossa leirit järjestetään, sijaitsee maaseutuympäristössä Vaasan läänissä, kahdeksan kilometrin päässä Kristiinankaupungista.

-------------------

Täällä kirjottelee leiriläiset Niina ja Jessica Helsingin tanssiopistolta. Saimme tehtäväksi vähän kirjoitella kuulumisia täältä leiriltä tänne blogiin. Ylimääräistä vapaa-aikaa meillä ei ole hirveästi, mutta yritämme päivitellä parhaamme mukaan ja pitää teidät ajan tasalla…

Opettajina täällä toimivat Laura Poikolainen ja Heini Tuoresmäki, ja valvojana sekä tanssinopiskelijana toimii Tuula Turunen.

Leiripaikkamme sijaitsee Lapväärtissä, lähellä Kristiinankaupunkia, luonnonkauniissa vanhassa kansakoulussa. Tilat ovat isot ja huoneita sopivasti. Olemme Jessican kanssa huone 8, ja saimme kaksi huonekaveria, Sara ja Anna. 


Jokainen uusi päivä täällä leirillä tulee olemaan erilainen, sillä aikataulu saattaa muuttua tai yllätyksiä tapahtua. Aikataulumme on aika tiukka, mutta hyvin keksitty ja järjestelty! Kaikki leiriläiset on jaettu A ja B-ryhmiin, koska meitä on niin paljon. 

Aamu alkaa aamupalalla ja Lauran balettitreeneillä tai Heinin nykytanssi tunneilla. Sen jälkeen on lounas puolenpäivän keskipäivän aikaan. Sitten on taas joko balettia tai nykytanssia. Iltapäivällä on päivällinen ja sitten jatkuu baletin repertuaari tai improtunti(vaihtuu) klo 19 saakka, jolloin alkaa WORKSHOP tunti! 

Workshop tunnilla teemme esitystä syksyllä olevaan opiston laajan koulutuksen näytökseen. Siitä tulee todella hieno! En jaksa odottaa itse valmista esitystä! Teemaa en kyllä halua paljastaa ;) 

-----
Viidespäivä menossa... Ylihuomenna olisi sitten lähtö takaisin pääkaupunkiseuduille. Aika on mennyt ihan kamalan nopeasti. Aivan, kuin oltaisiin tultu vasta pari päivää sitten tänne Lapväärttiin. 

Tänään päivemmällä maistuvan ruuan jälkeen oltiin tauolla kuvailemassa ulkona balettikuvia ja kaikkia asentoja yms. tilannekuvia! Niitä en kyllä laita tänne, ojennukset ja katseet ihan kadoksissa...

Juuri tällä hetkellä katsomme kaikki leiriläiset Billy Elliot-elokuvaa ja huomenna olisi tiedossa grilli-ilta! Ihan kiva, että tämmöisiä "kevennyksiä" järjestetään kovien treenien jälkeen. 

Esitämme grilli-illassa pienemmille leiriläisille mm. baletin repertuaarissa tehtyjä variaatioita;  Joutsenlampi, Pas De Trois ja La Ventana. Kuulin, että pienemmät tekevät sinne pienten joutsenten tanssin. En malta odottaa, että näemme sen!

Tässä on vielä kuva tämän päiväsestä ihanasta ruuasta (kebab, ranskalaiset, katkarapuja, kastiketta ja salaattia), mmmmm delicious! 



Mutta nyt taidetaan mennä koko porukka nukkumaan, hyvää yötä!
---------------------------


Huhhuh, tämä leiri on ollut aivan mahtava ja täynnä tanssia! On ollut kiva nähdä kaikkien tulevan toimeen pienempien, sekä isompien leiriläisten kanssa. 

Torstai-ilta oli viimeinen yhteinen hetki viettää aikaa ja nauttia toistemme seurasta. Olimme tehneet baletin repertuaarissa variaatioita ja nykytanssissa sarjoja näytettäväksi tuoksi illaksi. Oli kiva esiintyä muille ja katsoi toisen ryhmän tekemiä tansseja. Loppuillasta siirryimme ulos ottamaan kuvia ja syömään hotdogeja ja salaattia yms. Oli tooosi hyvää! Sitten jaoimme viellä leiritittelit kaikille.
---------------------------
Viimeinen päivä...aamulla oli workshoptreenit ja vapaa-aikaa pakkailuun. Aika kului niin nopeasti, että olikin aika jo lähteä takaisin pääkaupunkiseudulle. Se tunne, kun bussi saapui etuovelle...

Paluumatka sujui ongelmitta, mutta haikeissa tunnelmissa. Pysähdyimme Toijalassa. Kun vihdoin bussi pysähtyi Helsingissä, ulkona odottivat vanhemmat ja kaikki ryntäsiät hakemaan ruumasta laukkujaan. Lopuksi kaikki halasivat toisiaan ja lähtivät kotia kohti. Se oli tosi surullista osittain, ei ollutkaan enään huonekavereita vieressä.

Mutta tämä leiri oli aivan mahtava! Olen varma, että menemme ensivuonna uudelleen. 
Kiitos leirin järjestyksestä.

Niina ja Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti