torstai 28. maaliskuuta 2013

Tartolaisten vierailu Helsinkiin 6.4.–7.4.2013 - Nuorten kulttuurivaihtoa parhaimmillaan!



Lumikellot, solistina Külli Reinkubjas

Ystävyyskoulumme Ida Tantsukool Tartosta saapuu vierailemaan Helsingin tanssiopiston kevään EK- näytökseen Stoaan lauantaina 6.4.

Koulujen edustajat tutustuivat toisiin Dance and the Child international- konferenssissa Kuopiossa kesällä 1994 ja ystävyystoiminta koulujen välillä alkoi vuonna 1995. On vierailtu esiintymässä puolin ja toisin ja myös vaihdettu ohjelmistoa. Vierailut on ollut mahdollista toteuttaa, koska perheet Virossa ja Suomessa ovat ojentaneet auttavan kätensä ja majoittaneet esiintyjät omiin koteihinsa

Ida tantsukool on pieni ja korkeatasoinen, klassiseen opetukseen keskittyvä koulu viehättävässä 30 000 asukkaan historiallisessa Tartossa, joka sijaitsee 180 kilomerin päässä Viron pääkaupungista Tallinasta. Koulu perustettiin vuonna 1994 Viron juuri itsenäistyttyä. Nimellä Ida kunnioitetaan Viron baletin Grand Old Ladya Ida Urbelia. Koulussa on tällä hetkellä 56 iältään 4- 18vuotiasta oppilasta. Koulun pääopettaja on Alla Lilleorg ja sen johtajana toimii näyttelijä Tiit Lilleorg.

Koulun oppilaat Ellinor Piirimäe (12 v.), Külli Reinkubjas (15 v.) ja Ketlin Oja (16 v.) osallistuivat tänä keväänä Spoleton kansainväliseen kilpailuun Italiassa. Ellinor sai sarjansa ensimmäisen palkinnon ja Ketlin omassa ikäsarjassaan kolmannen palkinnon.

Kukkuu-polkka, Triin Mutli, Hardi Rosenthal ja Ellinor Piirimäe
Noktunr, Sandra Rätsep, Ketlin Oja, Katrin Tammjärv, ylin luokka
Variaatio baletista Merirosvo, etiirräjänä Ketlin Oja, ylin luokka
Etude - Ellinor Piirimäe (12 v.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti