maanantai 22. lokakuuta 2012

Tervehdys TET-harjoittelusta!



Täällä kirjoittelee Helsingin tanssiopiston TET-harjoittelija Carola. Olin siis työelämään tutustumisjaksolla Helsingin tanssiopistolla lokakuussa kahden viikon ajan.  Tutustumisjaksooni kuului  töitä toimistolla, mutta pääasiassa olin noiden kahden viikon aikana opettajien mukana tanssitunneilla. 

Olin odottanut TET-jaksoa etukäteen paljon. Tulin päivisin aluksi toimistolle töihin ja sieltä iltapäivällä aina tanssitunneille avustamaan opetuksessa sekä katselemaan miten tanssinopettaja toimii eri tilanteissa ja miten hän opettaa. Oli jännittävää mennä tunneille ja katsoa miten oppilaat miten minuun suhtauduttiin. Aluksi oppilaat saattoivat hiukan vierastaa, mutta hyvin he ottivat minut lopulta vastaan. Päivieni rakenne oli lähes samanlainen, mutta silti jokainen päivä oli aivan erilainen. Tapasin joka päivä paljon uusia ihmisiä ja pääsin näkemään eri opettajien opetustyylejä. Sain myös paljon vinkkejä ja palautetta. Tein mm. tunneille tanssisarjoja ja erilaisia improvisaatio harjoitteita. Sain siis käyttää myös omaa luovuuttani.

Minua jännitti kauheasti, kun menin ensimmäistä kertaa opettamaan.  En ollut ennen toiminut opettajan roolissa, tuntui oudolta että minua kuunnellaan ja tehdään niin kuin minä sanon. Mielessäni liikkui paljon erilaisia kysymyksiä. Tykkäävätkö he sarjoistani? Opetanko tarpeeksi selkeäsi? Onko liian vaikea tai kenties liian helppo? Onnekseni oppilaat suhtautuivat sarjoihini hyvin ja mielenkiinnolla. Seuraava kerta tuntui jo huomattavasti helpommalta. Sain varmuutta ja nautin työskentelystä oppilaitten kanssa. Mutta ei sarjojenkaan tekeminen helppoa ollut, piti löytää musiikki, keksiä sarjat ja miettiä sopivatko ne oppilaiden tasolle. Vaikka työ oli haastavaa, se oli todella hauskaa. Oli myös mukava saada opettajilta palautetta tehdystä työstä.

Toimistolla taas pääsin tutustumaan toimistotöihin, mikä oli yllättävän kivaa. Opetustyön huono puoli on työajat. Työt alkavat vasta iltapäivällä ja loppuvat illalla sekä monella opettajalla on viikonloppuisin töitä.

 Tet-jaksoni oli siis todella monipuolinen, opettavainen ja aivan loistava kokemus! Suosittelisin tätä kaikille tanssin maailmasta ja kenties tanssiopettajan ammatista kiinnostuneille.

Hyvää alkanutta syksyä kaikille,
Carola ( :




1 kommentti:

  1. Carola, sinulla on aivan upea elämä nyt ja tulevaisuudessa, Onnea lämpimästi! :-)

    VastaaPoista