tiistai 18. marraskuuta 2014

Iittalan tanssikatselmus 8.11.2014




Marraskuun 8. päivä järjestettiin Iittalan valtakunnallinen koreografiakilpailu sekä lasten ja nuorten tanssikatselmus. Iittalan tanssikatselmus järjestetään joka toinen vuosi, ja tänä vuonna tapahtumaan osallistui noin 800 tanssioppilasta.

Katselmuksen tarkoitus on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus esiintymiseen positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Katselmukseen voivat osallistua erilaiset tanssioppilaitokset ja balettikoulut sekä yksittäiset ryhmät. Koreografikilpailun teemana oli tänä vuonna "Lasin juhlaa".



Helsingin tanssiopiston klassisen baletin teinien point-ryhmä Korson Lumosta osallistui 12–15 v. yleiseen koreografiakilpailuun saaden kunniamaininnan. Ja lopussa oli vain yksi... -esityksen koreografiasta vastasi Wilma Mehtonen-Laiho yhdessä oppilaiden kanssa.

Opiston teinien showtanssi -ryhmä Malmilta osallistui 12–15. v. tanssikatselmukseen numerolla Peilistä heijastuva virhe, jonka koreografia oli myös Wilma Mehtonen-Laihon ja oppilaitten käsialaa.

16–20 v. solistiseen koreografiakilpailuun osallistunut opiston oppilas Maija Viipuri voitti 2. palkinnon Wilma-Emilia Kuosan koreografialla Out of hearts. Samaan sarjaa osallistui myös Emmi Luoto numerollaan Aina on toivoa.


Iittalassa mukana ollut Wilma Mehtonen-Laihon oppilas Anniina Saukko kirjoitti tunnelmia reissusta:

Matkapäivä alkoi noin kello seitsemältä aamulla, kun saavuimme Taiteiden talolle valmiina lähtöön Iittalaan. Bussimatka kesti noin puolitoista tuntia, ja suurin osa tanssijoista nukkui koko matkan.

Päästyämme Iittalaan kaikki olivat innoissaan tulevasta päivästä. Aulassa odotti henkilökuntaa, joka vei meidät luokkatilaan, jossa aloimme laittautua valmiiksi lavaharjoituksiin, jotka alkoivat klo 9.15. Luokkahuoneessa kaikki auttoivat toisiaan meikeissä ja hiuksien laittamisessa. Tanssijoiden yhteishenki oli mahtava ja kaikilla oli selvästi ihana ja tanssintäyteinen päivä. Näyttämöharjoituksien jälkeen aloimme valmistua ensimmäiseen esitykseen, joka alkoi noin yhdeltä. Ennen esitystä tanssijat jännittivät hieman, mutta lavalle noustua jännitys hävisi ja kaikki tanssivat upeasti ja saivat mahtavat aplodit.

Esityksien jälkeen oppilaat olivat helpottuneita ja iloisin mielin lähdössä katsomaan muiden esityksiä. Illalla ennen palkintojenjakoa oli disko, johon oppilaat ja opettaja menivät pitämään hauskaa. Moni sanoikin, että disko kruunasi koko päivän. Palkintojenjaossa tanssijat jännittivät sijoittumistaan. Kunniakirja koreografialle Ja lopussa oli vain yksi… tuli iloisena yllätyksenä.

Bussimatka kotiin sujuikin nopeasti iloiten ja nauttien yhdessä olosta. Bussimatkan päättyessä tanssijat saivat vielä muistoksi Iittala lasiesineet. Väsymys oli iskenyt matkaajiin ja kaikki olivat pitkän päivän jälkeen valmiita menemään kotiin nukkumaan.   
                            
Tässä vielä pari lausetta joita kuultiin päivän jälkeen:
"Se oli pitkä, mutta myös ihana päivä."
"Se oli tosi stressaavaa, mutta sitten kun pääsi lavalle, niin ilon tunne sai vallan."
"En vaihtaisi tätä päivää mihinkään. Oli ihanaa viettää päivä niin upeiden ihmisten kanssa ja esittää koreografiat joita oli harjoitellut pitkään ja paljon."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti