maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kesän 2014 vierailevat opettajat: Val Suarez, Laura Lahe ja Hely Järvinen


Val Suarezin nykytanssin jatkokurssi 14066 järjestetään Aleksanterin teatterilla 28.7.–8.8.

VAL SUAREZ
Val Suarez on meksikolaissyntyinen nykytanssin taitaja, koreografi ja opettaja. Tanssiopintoja Val on suorittanut New Yorkissa ja Teksasissa. New Yorkissa hän on myös opettanut mm. Steps on Broadway -tanssikoulussa, sekä perustanut oman, tunnettujen koreografien teoksia esittävän tanssiryhmän.

Sekä 90-luvun lopulla että 2000-luvun alussa Val kutsuttiin Ruotsiin, missä hän opetti mm. Tukholman balettiakatemiassa ja tanssikorkeakoulussa. Amsterdamissa Val on opettanut teatterikoulussa ja maan useissa tanssiakatemioissa sekä toiminut The Amsterdam Dance Companyn taiteellisena johtajana. 2014 Val palasi Steps on Broadwayn opettajakuntaan ja johtotehtäviin, mutta hän jatkaa edelleen opettamista myös workshopeissa ympäri maailman, mm. Belgiassa, Brasiliassa, Saksassa ja Tanskassa. Opistolla hän on vieraillut opettajana ja koreografina useita kertoja, viimeksi kesällä 2010.

Val kutsuu omaa tanssityyliään nimellä “extended dance”, joka yhdistää jazztanssin ja nykytanssin liikekielen ja on saanut vaikutteita myös klassisen baletin tekniikasta. Val pitää tanssijalle tärkeänä monialaisuutta sekä eri tanssilajien ja -tekniikoiden ymmärtämystä. 


Laura Lahen opettaa kesällä flamencon viikkotunnin ja flamencon perus- ja jatkokursit 14076 ja 14105.
LAURA LAHE
Laura Lahe on aloittanut tanssiopinnot jo 4-vuotiaana ja jatkanut opintojaan nykytanssi pääaineenaan aikuisikään saakka. Tämän jälkeen kiinnostus suuntautui flamencoon. Laura on opiskellut lajia intensiivisesti vuodesta 1998 lähtien useiden suomalaisten (Katja Lundén, Kaari Martin) ja espanjalaisten opettajien johdolla. Hän on tehnyt lukuisia flamencotanssin opintomatkoja eri puolille Espanjaa. 2006 Laura osallistui flamencotanssin opettajakoulutukseen Helsingin tanssiopistossa ja 2008 hän suoritti kasvatustieteen perusopinnot Helsingin Yliopistossa.

Opettajana Laura on toiminut vuodesta 2003 alkaen useissa eri tanssi- ja taideoppilaitoksissa, mm. Helsingin tanssiopistossa 2006–08. Laura on esiintynyt vuodesta 2003 alkaen säännöllisesti eri kokoonpanoissa ja toimii tällä hetkellä tanssijana Katja Lundén Companyssa. Opettajana Laura on kannustava ja ystävällinen ja painottaa opetuksessaan tanssin ja musiikin yhteyttä. 


Hely Järvisen Pilateksin peruskurssi 14142 ja jatkokurssi 14143 järjestetään Taiteen talolla 2.6–19.6.
HELY JÄRVINEN
Hely Järvinen on opiston oma kasvatti, joka on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta 1996. Valmistuttuaan hän muutti Lontooseen esiintyen mm. maineikkaassa Laban Center tanssikoulun ryhmässä ja Scottish Dance Theatressa. Tanssijauransa aikana häntä alkoi kiinnostaa yhä enemmän, kuinka keho anatomisesti toimii ja kuinka pysyä terveenä tanssijan ammatissa. 2002 Hely valmistui Lontoossa pilates-ohjaajaksi Pilates Foundation UK mattokoulutuksesta ja 2005 laitekoulutuksesta.

Hely ohjaa pilatesta päätoimisesti ja lisäkouluttautuu jatkuvasti. Tällä hetkellä hän keskittyy kansainvälisiin STOTT PILATES® -opintoihin. Helyn tavoitteena on auttaa oppilaita ymmärtämään oman kehon optimaalista fysiologista toimintaa, jotta jokainen voisi tuntea mitä esimerkiksi ovat syvät lihakset, mistä liike lähtee ja kuinka hengitys vaikuttaa tähän kaikkeen. Näistä perusasioista syntyvät haastavat harjoitukset, mutta samalla myös liikkumisen turvallisuus, helppous ja ilo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti